(European Dental StudentsAssociation) je evropsko združenje študentov dentalne medicine. Je neprofitna, nepolitična organizacija. Ustanovljena je bila leta 1988 v Parizu, od takrat pa predstavlja interese študentov 182 univerz v več kot 26 državah.

Glavni cilj in namen združenja je dati študentom glas tako na nacionalnem, kot tudi na mednarodnem nivoju. Študentom iz različnih držav omogoča vzpostavljanje novih stikov, medsebojno povezovanje, ter s tem izmenjavo izkušenj tako tekom študija, kot tudi po zaključku študijskih let. EDSA organizira tudi različne projekte, vključno s preventivnim programom, volenterskimi projekti, delavnicami in raziskovalnim programom, ter še mnogo drugimi.

Študentje dentalne medicine iz cele Evrope čutijo potrebo po druženju in izmenjavi izkušenj, na kar nakazuje tudi izjemno aktivna skupina na socialnem omrežju Facebook, kot tudi obsežna udeležba dogodkov. Dvakrat letno se delegati EDSA in študentje različnih univerz dobijo na EDSA Meetingu, kjer se pogovarjajo o novih in starih projektih, o trenutnih aktualnih temah, spoznavajo in izboljšujejo delovanje EDSA, se izobražujejo in hkrati v večernih urah tudi zabavajo. Vsaka država članica ima po enega delegata, ki se teh druženj udeleži in poroča o trenutnih temah na področju dentalne medicine v svoji državi.

EDSA kongres je organiziran vsaki dve leti in nudi študentom priložnost, da predstavijo svoja raziskovalna dela študentom iz cele Evrope. Na kongrese so vedno povabljeni tudi znani predavatelji, ki ponudijo vpogled v trenutne smernice različnih vej dentalne medicine.

AKTUALNO

 

 

Pozdravljeni,

 

med 29.2.2016 in 6.2.2016 bo na Portugalskem, natančneje v manjšem, idiličnem mestu Coimbra potekal 57. EDSA meeting in 11. EDSA kongres.

 

Priložnost je izjemna. Na dogodku boste imeli možnost podrobno spoznati delovanje EDSA, prisluhnili boste lahko zanimivim predavanjem hkrati pa boste imeli enkratno priložnost druženja s študenti iz cele Evrope.

Več o kongresu in možnost registracije na: http://www.ydp.pt/congresso/

 

Fb stran: 57th EDSA Meeting, 11th EDSA & 3rd YDP Annual Congresses

 

Za dodatna vprašanja sem vam na voljo preko Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Prosim, če poleg uradne registracije svojo udeležbo sporočiš tudi na zgornji e-naslov.

 

 Ne odlašajte!!

Se vidimo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

After a very successful first year of dental volunteering in Tanzania last summer, the EDSA is very happy to announce applications opening for Pamoja - August 2016!Torej:pozdrav vsem.PRIJAVE ZA PAMOJA 2016 so ODPRTE

 

             

kar v slovenščini pomeni skupaj, je volonterski projekt, ki ga EDSA izvaja in organizira v povezavi z Tanzanijsko zvezo študentov dentalne medicine (TDSA) in Muhimbili univerzo za zdravstvo in sorodne znanosti (MUHAS). Projekt je lociran v Afriški državi Tanzanija, natančneje v mestu Dar el Salam in 200km zahodno v Morogoro. Gre za preventivni projekt katerega vodilo so štirje pomembni cilji:Izobraževanje o ustni higieni.

Utrjevanje WHOjeve iniciative vzpostavljene s strani finskega tima.

Zagotavljanje zadostnega števila zobnih ščetk in zobnih past.

 

Pregled stanja in zagotavljanje osnovnih zobozdravstvenih storitev. 

 

 

Po letošnjem uspešnem začetku, projekt išče nove člane, nove prostovoljce, nove pozitivce in nove delavne ljudi, ki bodo Tanzanijo obiskali v Avgustu leta 2016.

 

FOTOGRAFIJE iz LETOŠNJE AKCIJE, ki se je je udeležila tudi naša Študentka EVA. 

 

Prijave se zbirajo do 7.12.2015

 

Iščejo se študentje z minimalno dvema letoma kliničnih izkušenj, pri čemer dodaten pomemben faktor igra posameznikov entuziazem! 

 

Hkrati do 7.12.2015 poteka tudi akcija zbiranja finančnih sredstev za EDSA volonterske projekte, ki je organizirana v obliki tekovanja za članice. Fakulteta, ki v predvidenem času zbere največ finančnih sredstev si zagotovi eno prosto mesto za pamoja 2016. Splača se!! 

V kolikor bi rad sodeloval pri zbiranju sredstev oz. imaš kakšno super idejo, piši na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Pogoji in navodila za prijavo so podrobneje obrazloženi v priponki, kjer najdete tudi ppt s predstavitvijo pamoje. 

 

Za dodatna vprašanja in pojasnila piši na:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

in sledi

 

www.edsaweb.org

www.sidsic.com

facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Sporočam vam, da smo prejeli prijazno povabilo na Študentski simpozij, ki bo v mesecu novembru organiziran v Makedoniji.

Makedonija

Skopje

17. - 22. November

- Prijavnina: 200€ 

- V ceno je vključena hotelska nastanitev s polnim penzionom, kotizacija in prevoz iz avtobusne postaje, letališča ali železniške postaje. 

- Ob prijavi po 20.10 prijavnina znaša 250€

Informacije o Simpoziju: http://whss2015.com/#home 

 

Super priložnost!! Zanimiv program!! 

 

·