IADS – International association of dental students je mednarodna organizacija, ki je bila ustanovljena leta 1951 na Danskem in združuje preko 200.000 študentov dentalne medicine iz več kot 50 držav s celega sveta.

Slovenija je zelo aktivna članica v IADS in vsak študent dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani je tudi član IADS, kar pomeni, da lahko koristi številne možnosti, ki nam jih društvo ponuja.

Kongresi

Dvakrat letno se študentje zberemo na IADS kongresih. V poletnih mesecih poteka   letni kongres, ki ga IADS organizira skupaj z YDW (Young dentist worldwide), v   spomladanskih mesecih pa imamo Mid-Year Meeting. Kongresov se vedno udeleži   več kot 150 študentov dentalne medicine s celega sveta. Organizirajo se delavnice,   predavanja, tekmovanja, turistični ogledi in seveda zabave. V zadnjih letih so se   kongresi odvijali v Indiji, Rusiji, Romuniji, Italiji, na Češkem, v Egiptu, na   Portugalskem, v Tuniziji in avgusta 2014 v Indoneziji. Marca 2015 nas pričakujejo v   Jordaniji, avgusta 2015 pa IADS skupaj s FDI organizira kongres na Tajskem.