Projekt Zobek

 

»Skupaj ustvarjamo lepši nasmeh« je slogan projekta Zobek, projekta preventive v zobozdravstvu. Gre za prostovoljno dejavnost študentov dentalne medicine, ki se v svojem prostem času z družbeno koristnim delom vključujemo v lokalno okolje. Združuje nas želja po ozaveščanju ljudi različni starostnih skupin o pomenu ustnega zdravja in o pravilni skrbi zanj. Ni lepšega kot zdrav, samozavesten nasmeh, pa ne tisti umeten, filmski.

Projekt izvajamo v obliki delavnic, za katere vedno pripravimo kratko predstavitev izbrane teme, ki ji sledi skupinsko čiščenje zob. Delavnice izvajamo v vseh starostnih skupinah. Obiskujemo dijaške domove, šole, vrtce, študentske klube, postavimo kakšno stojnico, od februarja 2015 pa sodelujemo tudi z Medgeneracijskim centrom v Ljubljani v okviru nacionalnega projekta Simbioza. Možnosti za izvajanje preventivnih akcij je veliko, zato smo v projektu zelo veseli novih idej in nadobudnih članov, ki želijo v družbo doprinesti nekaj svoje energije, veselja in v njej pustiti najlepši pečat, nasmeh. Uvodni sestanek za š. l. 2015/2016 bo v torek, 13.10.2015, ob 19:00, v predavalnici na Stomatološki kliniki. Če vas zanima še kaj o projektu oz bi radi sodelovali, nam pišite na:

 

AKTUALNO

heihei:) 
zadnji teden novembra planiramo prvo letošnjo osnovnošolsko delavnico na OŠ Danile Kumar v LJ. 
Zainteresirani se mi prosim javite čimprej na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

SE ŽE VESELIM!!:)